Historisch chalet uit de zeventiende eeuw in Chalberhöni

Saanen
Chalet • 15 kamer(s) • 9 bed. • 6 bad. • 650 m² • referentie: M-23-112-10
Prijs op aanvraag
Chalberhöni is een van de mooiste valleien in het Saanenland. Deze nobele berg verbindt het kanton Bern met het kanton Vaud en geniet van een prachtig panorama in de zomer en winter. Uit het zicht, terwijl het dicht bij Gstaad ligt, geniet deze prachtige regio van een intieme omgeving, omringd door weelderige natuur.

Gebouwd in 1607 door een prominente katholiek die op de vlucht was voor vervolging door de Gereformeerde Kerk, ligt dit opmerkelijke chalet - waarvan de gevel een nationale schat is - in een van de hoogst gewaardeerde regio's van Gstaad, de Chalberhöni-vallei.
Ver weg van de drukte terwijl het dicht bij het dorp Gstaad ligt, is dit luxe chalet perfect voor een gezin dat op zoek is naar welzijn, rust en sportieve sensaties.
Geen enkele beschrijving, hoe precies ook, kan een bezoek aan dit huis vervangen, dat volledig is gerenoveerd door een getalenteerde interieurontwerper. Alle charme en authenticiteit van het chalet zijn bewaard gebleven en versterkt door deze transformatie.

Op de begane grond leidt een ruime hal in eerste instantie naar een prachtige keuken La Cornue met zijn natuurstenen terras van meer dan 50m2 en de eetkamer die uitnodigt tot gezelligheid. In continuïteit biedt dit niveau twee prachtige ontvangstruimtes met een prachtige centrale open haard. Een grote kantoorruimte versiert het daggedeelte van het chalet, een slaapkamer met badkamer voor het personeel, een tv-kamer, een skiruimte en een wasruimte met veel opslagruimten completeren dit niveau.

Op de eerste verdieping, een spectaculaire slaapkamer geniet van indrukwekkende volumes en een uitzonderlijk uitzicht op de omliggende bergen. Het biedt absoluut comfort met zijn en-suite badkamer en kleedkamer, allemaal een eigen badkamer. Een andere grote slaapkamer met een eigen badkamer is toegevoegd aan de 5 slaapkamers die 3 badkamers delen en een doucheruimte met hamam. Een extra woonkamer en een grote woonkamer zijn toegevoegd aan dit niveau.

In de kelder maken een prachtige wijnkelder en andere opslagruimtes dit uitzonderlijke chalet compleet.

Ruimten

Kamers15
Slaapkamers9
Badkamers6

Oppervlaktes

Woonkamer650 m²
Totaal2240 m²
Voorzieningen verzameld door AI.
Terras
Wijnkelder

Saanen

De makelaar heeft het exacte adres van deze woning niet opgegeven. U kunt het hier aanvragen.
Bergzicht
SoortHuis
Bouwjaar1607
Renovatiejaar2003