Hoe koop je onroerend goed in Frankrijk als buitenlander

Frankrijk betovert met zijn ongeëvenaarde mix van verfijnde cultuur, diverse landschappen en diepgaande historische diepte, waardoor het zich positioneert als een topkeuze voor vastgoedinvesteerders en degenen die het als hun nieuwe thuis willen maken. Deze handleiding is ontworpen om een uitgebreid inzicht te bieden in de reis, voordelen en belangrijke aspecten om te overwegen bij het kopen van onroerend goed in Frankrijk als buitenlander.

Landoverzicht

Frankrijk is lid van de Europese Unie, een van de oprichtende landen, en maakt ook deel uit van de Eurozone.

Het is het op twee na grootste land in Europa en toont enkele van de meest gevarieerde en schilderachtige landschappen die het continent te bieden heeft.

De territoria van het land omvatten:

 • Het vasteland, vaak aangeduid als het Metropolitaanse Frankrijk;
 • Het eiland Corsica in de Middellandse Zee;
 • Talrijke overzeese departementen en gebieden, waaronder regio's in het Caribisch gebied, de Indische Oceaan, de Stille Oceaan en Zuid-Amerika.

Frankrijk is opgedeeld in 18 administratieve regio's — 13 op het vasteland (op het Europese continent) en 5 overzeese. Deze structuur benadrukt het streven van het land om zijn diverse territoria te integreren in één verenigde natie.

Met een bevolking van meer dan 67 miljoen mensen per 2024, maakt de combinatie van historische diepte, culturele rijkdom en geografische diversiteit Frankrijk tot een boeiende keuze voor investeerders, bewoners en bezoekers van over de hele wereld.

Waarom investeren in Frankrijk?

Investeren in Frankrijk is een keuze die strategisch voordeel combineert met aantrekkingskracht op levensstijl.

Met zijn gevarieerde landschappen, van de kosmopolitische straten van Parijs tot de zonovergoten Riviera en het serene platteland van de Provence, biedt Frankrijk een breed scala aan investeringsmogelijkheden in een van 's werelds meest gewilde vastgoedmarkten.

De markt staat bekend om zijn veerkracht en het behoud van langetermijnwaarde. Ondanks economische schommelingen blijft de vraag naar onroerend goed, vooral op toplocaties, hoog. Deze stabiliteit is een belangrijke trekpleister voor investeerders die op zoek zijn naar veilige en winstgevende kansen.

Frankrijk biedt aantrekkelijke belastingvoordelen voor vastgoedbeleggers, waaronder mogelijke belastingvoordelen voor huurinkomsten en vermogenswinsten, evenals vrijstellingen van vermogensbelasting onder bepaalde voorwaarden.

Bepaalde regio's in Frankrijk, met name grote steden en toeristische hotspots, bieden hoge huurrendementen vanwege de constante vraag van toeristen, expats en lokale bewoners.

Investeren in Frans onroerend goed is ook een levensstijlkeuze. Eigenaren kunnen genieten van de beroemde cultuur, gastronomie, gezondheidszorg en onderwijs van Frankrijk, of het nu als parttime verblijfplaats is of voor vakantiedoeleinden.

Last but not least biedt het juridische systeem van Frankrijk sterke bescherming voor vastgoedeigenaren, met duidelijke voorschriften over eigendomsrechten, transacties en huurovereenkomsten. Dit juridische kader zorgt ervoor dat investeringen veilig zijn en geschillen eerlijk kunnen worden opgelost.

john-towner-UO02gAW3c0c-unsplash

Markttrends (update 2024)

In 2024 vertoont de Franse vastgoedmarkt veerkracht met groei in verschillende regio's. Ondanks de wereldwijde economische onzekerheden blijft de vastgoedmarkt van Frankrijk aantrekkelijk vanwege zijn stabiliteit en de blijvende aantrekkingskracht van zijn levensstijl en cultuur.

De residentiële vastgoedmarkt in Frankrijk heeft veerkracht getoond, met een aanzienlijke groei in de verkoop van vrijstaande huizen ondanks de pandemie. Er is een opmerkelijke toename in de vraag naar vrijstaande woningen, waarbij meer dan 75% van de mensen in Frankrijk droomt van een woning met een tuin. Dit heeft bijgedragen aan een stijging van de gemiddelde prijs voor vrijstaande woningen (bron: Mordor Intelligence).

Duurzaamheid wordt een belangrijke factor in vastgoedinvesteringsbeslissingen, met een verhoogde interesse in energiezuinige en milieuvriendelijke gebouwen. Deze trend weerspiegelt een bredere maatschappelijke beweging naar milieubewustzijn, waardoor dergelijke eigendommen aantrekkelijker worden voor een segment van de markt dat groen wonen en energiebesparing prioriteert.

Gemiddelde kosten voor het kopen van onroerend goed in Frankrijk

De Franse vastgoedmarkt in 2024 vertoont gevarieerde prijzen over zijn regio's, beïnvloed door de unieke kenmerken en aantrekkingskracht van elke locatie voor zowel lokale als internationale kopers.

Stad / GebiedKosten in EUR per m²
Parijs€11.000
Lyon€4.500
Marseille€3.500
Nice€4.250
Bordeaux€4.000

Deze prijzen weerspiegelen het huidige marktlandschap, maar het is belangrijk op te merken dat de kosten van onroerend goed in Frankrijk sterk kunnen fluctueren afhankelijk van de specifieke locatie, eigenschappen van het pand en de algehele marktdynamiek.

Je kunt gemakkelijk de laatste trends en prijsevoluties volgen op onze toegewijde pagina:

Kunnen Nederlandse burgers gemakkelijk onroerend goed kopen in Frankrijk?

Ja, Nederlandse burgers kunnen inderdaad onroerend goed kopen in Frankrijk en het proces hiervoor is hetzelfde als voor EU-burgers en Franse burgers.

Echter, het kopen van onroerend goed verleent niet automatisch verblijfsrechten. Voor niet-EU-burgers die in Frankrijk willen wonen, is een veelvoorkomende weg het verkrijgen van een lang verblijfsvisum, dat vervolgens kan worden omgezet in een verblijfsvergunning.

Het bezitten van onroerend goed in Frankrijk kan uw visum- of verblijfsaanvraag ondersteunen door bindingen met het land aan te tonen, maar u moet ook aan andere vereisten voldoen, zoals het aantonen van voldoende financiële middelen en het hebben van uitgebreide ziektekostenverzekering.

De Franse overheid heeft verklaard dat er geen beperkingen zijn die specifiek zijn gericht op niet-EU-burgers die onroerend goed in Frankrijk willen kopen, waarbij wordt benadrukt dat de EU de regulering van eigendomsrechten aan individuele lidstaten heeft overgelaten.

Ondanks enkele lokale zorgen in gebieden zoals Bretagne en Provence Côte d'Azur over buitenlands eigendom dat de prijzen opdrijft, zijn de overgrote meerderheid van de tweede woningen in Frankrijk eigendom van Franse burgers. De overheid past ook maatregelen toe om prijsstijgingen te matigen, zoals belastingen op leegstaande woningen en stimuleringsmaatregelen voor nieuwbouw.

Populaire regio's en gebieden

De rijke geografische diversiteit en culturele erfgoed van Frankrijk betekenen dat je kunt kiezen uit een breed scala aan regio's en gebieden, elk met zijn eigen unieke aantrekkingskracht en levensstijl.

Populaire regio's voor investeringen en wonen

 • Parijs: Als de hoofdstad van Frankrijk biedt Parijs een diverse vastgoedmarkt met een grote vraag naar zowel residentiële als commerciële panden. Het is een wereldwijd centrum voor financiën, cultuur, mode en toerisme, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor investeerders die op zoek zijn naar premium vastgoedkansen.
 • Franse Rivièra (Côte d'Azur): Bekend om zijn glamoureuze resorts, prachtige kustlijn en gunstige klimaat, is de Franse Rivièra een hotspot voor luxe vastgoedinvesteringen. Steden als Nice, Cannes en Saint-Tropez trekken welgestelde kopers aan die op zoek zijn naar woningen aan het water, luxe villa's en exclusieve voorzieningen.
 • Provence: Bekend om zijn pittoreske landschappen, charmante dorpjes en rijke culturele erfgoed, biedt de Provence een wenselijke levensstijl voor zowel bewoners als investeerders. De wijngaarden, olijfgaarden en historische panden van de regio spreken mensen aan die op zoek zijn naar een rustige maar toch verfijnde sfeer.
 • Bordeaux: Als een van 's werelds belangrijkste wijnhoofdsteden trekt Bordeaux investeerders aan die geïnteresseerd zijn in wijngaardlandgoederen en wijnproducerende eigendommen. De stad zelf ondergaat ook een revitalisatie, met een groeiende vraag naar residentiële en commerciële vastgoed gedreven door de levendige economie en culturele scene.
 • Lyon: Met zijn dynamische economie, gerenommeerde gastronomie en UNESCO-werelderfgoedlocaties is Lyon een bloeiend grootstedelijk gebied dat investeerders aantrekt die geïnteresseerd zijn in zowel residentiële als commerciële panden. De strategische ligging in centraal Frankrijk positioneert het ook als een transportknooppunt en zakencentrum.
 • Alpen en Pyreneeën: De berggebieden van de Alpen en Pyreneeën bieden mogelijkheden voor vastgoedinvesteringen, met name in skiresorts en vakantiehuizen. Eigendommen in populaire skibestemmingen zoals Chamonix, Courchevel en Megève spreken wintersportliefhebbers en vakantiegangers aan.
 • Normandië: Bekend om zijn historische architectuur, schilderachtige kustlijn en culinaire hoogstandjes, biedt Normandië een mix van residentiële en commerciële vastgoedmogelijkheden. Kustplaatsen zoals Deauville en Honfleur trekken toeristen en kopers van tweede huizen aan die op zoek zijn naar strandvakanties.
 • Aquitaine: Gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, omvat Aquitaine diverse landschappen variërend van kustgebieden tot wijnland. Steden als Biarritz en Bayonne bieden luxe vastgoedmogelijkheden, terwijl het omringende platteland kopers aanspreekt die op zoek zijn naar landelijke eigendommen en wijngaardlandgoederen.

Het koopproces stap voor stap

1. Open een Franse bankrekening

Hoewel niet verplicht, vergemakkelijkt het hebben van een Franse bankrekening transacties en regelmatige betalingen in Frankrijk. Het openen ervan kan een Frans adres vereisen, en banken hebben uiteenlopende vereisten voor niet-ingezetenen.

2. Begin met zoeken naar vastgoed

Verken online lijsten op Properstar om eigendommen te bekijken die te koop worden aangeboden in jouw interessegebied. Je kunt onze geavanceerde filters gebruiken en zelfs jouw interessegebied op de kaart tekenen.

Overweeg om een makelaar in onroerend goed in te huren om beter inzicht te krijgen in de markt en hulp te krijgen bij het vinden van eigendommen die aan jouw criteria en budget voldoen.

3. Vind de juiste makelaar in onroerend goed

De juiste makelaar in onroerend goed kan inzichten bieden in de Franse markt, helpen bij het vinden van eigendommen die aan jouw criteria voldoen, en het onderhandelingsproces doorlopen.

Hier is hoe je ervoor zorgt dat je de beste professional kiest voor jouw behoeften:

 • Lokale expertise: Zoek naar makelaars met een diepgaand begrip van het gebied waarin je geïnteresseerd bent. Ze moeten op de hoogte zijn van lokale vastgoedtrends, prijzen en de unieke aspecten van de gemeenschap.
 • Taalvaardigheden: Als je niet vloeiend Frans spreekt, is het essentieel om een makelaar te vinden die effectief kan communiceren in jouw taal. Ze zullen optreden als jouw tussenpersoon met verkopers, advocaten en andere partijen die betrokken zijn bij het proces.
 • Ervaring en referenties: Controleer de ervaring en kwalificaties van de makelaar. Ze moeten een solide staat van dienst hebben in het helpen van buitenlandse kopers en geregistreerd zijn bij een erkende vastgoedvereniging in Frankrijk.

Je kunt de zoekfunctie voor agenten van Properstar gebruiken om betrouwbare lokale makelaars in onroerend goed te vinden. Ons platform biedt toegang tot een breed netwerk van professionals die zijn gescreend op hun expertise en betrouwbaarheid, waardoor het gemakkelijker wordt om iemand te vinden die aan jouw specifieke behoeften voldoet.

Zoek naar een makelaar

4. Doe een bod

In eerste instantie moet je een bod uitbrengen via de verkopende makelaar. Het is cruciaal om rekening te houden met alle gerelateerde kosten, zoals makelaars- en notariskosten, voordat je je bod uitbrengt. In tegenstelling tot sommige landen kunnen lage biedingen in Frankrijk slecht ontvangen worden, dus overleg met je makelaar over een redelijk bod.

5. Onderteken het Compromis de Vente

Zodra je bod is geaccepteerd, ga je verder met het ondertekenen van het "Compromis de Vente", een voorlopig contract met een notaris (een soort Franse advocaat gespecialiseerd in vastgoedrecht). Dit contract kan voorwaarden (clausules suspensives) bevatten waardoor je kunt terugtrekken als bepaalde criteria niet worden gehaald, zoals het niet verkrijgen van een hypotheek.

6. Betaal de aanbetaling

Na ondertekening heb je een afkoelingsperiode van 10 dagen. Na deze periode wordt het contract bindend en ben je verplicht om een aanbetaling te doen, meestal 10% van de aankoopprijs.

7. Bouw- en diagnoseonderzoeken

Hoewel niet altijd gebruikelijk in Frankrijk, kun je kiezen voor bouwonderzoeken of diagnostische onderzoeken op het eigendom voor zaken zoals termieten, lood en asbest. Deze zijn essentieel voor het waarborgen van de toestand van het eigendom en worden meestal beheerd door de notaris.

8. Beslis over erfenisbepalingen

Het Franse recht bepaalt hoe jouw eigendom zal worden geërfd. Het is raadzaam om juridisch advies in te winnen over het beheer van de erfenis van jouw eigendom, aangezien dit invloed kan hebben op jouw gezin in de toekomst.

9. Overdracht van de betaling en ondertekening van de acte de vente

Voor de uiteindelijke aankoop moet het resterende saldo worden overgemaakt naar de rekening van de notaris. De laatste stap is het ondertekenen van de "Acte de Vente", de officiële verkoopakte, op het kantoor van de notaris. Hiermee wordt de aankoop voltooid en wordt het eigendom aan jou overgedragen.

10. Betaal belastingen en kosten

Belastingen voor nieuwe eigendommen (Vente de l'état futur d'achèvement - VEFA)

BelastingPercentage
BTW (TVA)20% van de aankoopprijs
Notariskosten (verlaagd tarief)Ongeveer 2-3% van de aankoopprijs

Belastingen voor doorverkoop eigendommen

BelastingPercentage
Overdrachtsbelasting (Droits de mutation)Ongeveer 5,8% tot 6% van de aankoopprijs in de meeste departementen

Bijkomende kosten

BelastingPercentage
Notariskosten (bestaande eigendommen)Ongeveer 7-8% van de aankoopprijs, inclusief overdrachtsbelasting
KadasterkostenInbegrepen in notariskosten
Juridische kostenVariërend, vaak ongeveer 1% van de aankoopprijs

Enkele waardevolle bronnen voor officiële informatie zijn:

Belangrijke bronnen

Ministerie van Europa en Buitenlandse Zaken van Frankrijk

Service de Publicité Foncière (Kadaster in Frankrijk)

 • Doel: Verantwoordelijk voor de registratie van eigendomstitels en vastgoedtransacties, cruciaal voor het verifiëren van de juridische status van een eigendom.
 • Toegang: Informatie is toegankelijk via lokale "Service de publicité foncière" kantoren.

Direction Générale des Finances Publiques (DGFiP)

 • Doel: Biedt gedetailleerde informatie over belastingen met betrekking tot vastgoedtransacties in Frankrijk.
 • Website: DGFiP

Conseil Supérieur du Notariat

 • Doel: Biedt inzichten in het koopproces van onroerend goed en de rol van notarissen in Frankrijk.
 • Website: Notaires de France

Het verkrijgen van een hypotheek

Het verkrijgen van een hypotheek in Frankrijk als buitenlander omvat verschillende overwegingen, van het type hypotheek dat je zoekt tot het begrijpen van de eisen en beperkingen die door Franse geldverstrekkers worden gesteld.

Soorten hypotheekleningen beschikbaar in Frankrijk

 • Hypotheekleningen met vaste rente: Dit zijn de meest voorkomende, met aflossingstermijnen tussen zes en 25 jaar, waarbij 20 jaar typisch is. Vaste rentetarieven bieden betalingsstabiliteit maar kunnen worden ingesteld tegen een hoger tarief dan variabele opties.
 • Hypotheekleningen met variabele rente: De tarieven zijn gekoppeld aan de Euribor-tarieven plus een marge, met minder voorspelbaarheid op lange termijn maar mogelijk lagere tarieven in eerste instantie.
 • Hypotheekleningen met alleen rente: Geschikt voor investeerders, waardoor je alleen de rente voor een bepaalde periode betaalt. Deze kunnen echter moeilijker te verkrijgen zijn voor buitenlandse kopers.
 • Hypotheekleningen met een rentecap: Een nieuwere optie die de kenmerken van vaste en variabele tarieven combineert, met een maximum aan hoe hoog jouw rentetarief kan worden.

Geschiktheid en leenlimieten

Buitenlandse kopers kunnen over het algemeen tot 70-80% van de waarde van een woning lenen, hoewel dit wordt beïnvloed door jouw inkomen en totale schuld. Jouw totale maandelijkse verplichtingen, inclusief de hypotheek, mogen niet meer bedragen dan 35% van jouw bruto maandelijkse gezinsinkomen. Franse banken vereisen doorgaans dat leners een aanbetaling van 20-30% van de aankoopprijs van de woning hebben.

Aanvraagproces

 • Bepaal de betaalbaarheid: Begin met het begrijpen van hoeveel je kunt veroorloven en overweeg om een niet-bindende 'Goedkeuring in principe' te krijgen om jouw leencapaciteit te begrijpen.
 • Verzamel vereiste documenten: Dit omvat paspoortkopieën, bewijs van inkomen, bankafschriften, en mogelijk aanvullende documenten als je zelfstandige bent of renovaties plant.
 • Kies een hypotheek: Overweeg om meerdere geldverstrekkers of een hypotheekmakelaar te raadplegen om het beste tarief te vinden. Het aanvraagproces kan variëren van enkele weken tot drie of vier maanden, afhankelijk van de complexiteit van jouw situatie en hoe snel je de vereiste documentatie verstrekt.

Aanvullende overwegingen

 • Levensverzekering: Vaak verplicht ter ondersteuning van jouw hypotheekaanvraag.
 • Notaris- en afsluitkosten: Wees voorbereid op extra kosten, waaronder notariskosten en een hypotheekafsluitprovisie, die mogelijk 10-15% aan de totale kosten van het kopen van een woning toevoegen.
 • Gespecialiseerde makelaars: Het kan voordelig zijn om samen te werken met een hypotheekmakelaar die gespecialiseerd is in het helpen van buitenlandse kopers. Ze kunnen de complexiteiten van het Franse hypotheekproces doorlopen, inclusief taal- en culturele barrières, om de beste deal voor jou te vinden.

Valstrikken bij het kopen van onroerend goed in Frankrijk

Het kopen van onroerend goed in Frankrijk, hoewel vaak gezien als een romantisch avontuur met vele langetermijnvoordelen, gaat gepaard met zijn eigen valstrikken waar potentiële kopers goed over moeten nadenken.

Een aanzienlijke uitdaging is het navigeren door het complexe en vaak starre Franse juridische en bureaucratische systeem, wat intimiderend kan zijn voor degenen die niet bekend zijn met lokale wetten en praktijken, vooral voor niet-ingezeten kopers.

Daarnaast kan de taalbarrière transacties en juridische processen verder compliceren, waardoor het essentieel is om betrouwbare vertaal- en juridische ondersteuning te hebben.

Een andere valkuil zijn de mogelijk hoge kosten die gepaard gaan met de aankoop van onroerend goed, waaronder notariskosten, overdrachtsbelastingen en doorlopende onroerendgoedbelastingen, die kunnen oplopen tot een aanzienlijk bedrag.

Kopers kunnen ook te maken krijgen met problemen met betrekking tot erfregelgeving voor onroerend goed, die aanzienlijk verschillen van die in veel andere landen en mogelijk van invloed zijn op plannen voor nalatenschapsverdeling.

Het onderhoud en de renovatie van oudere panden, die veel voorkomen in Frankrijk, kunnen onvoorziene uitdagingen en kosten met zich meebrengen, waardoor een grondige inspectie en budgettering nodig is vóór de aankoop.

Veelgestelde vragen over het kopen van onroerend goed in Frankrijk

Je kunt ervoor kiezen om je onroerend goed aankoop in Frankrijk te financieren met een Franse hypotheek of via financiering uit jouw thuisland. Elk van deze opties heeft zijn voor- en nadelen. Financiering via een Franse hypotheek kan lagere rentetarieven bieden en het voordeel hebben dat de lening in dezelfde valuta blijft als de aankoop van het onroerend goed, waardoor valutarisico wordt vermeden. Het verkrijgen van een hypotheek in Frankrijk vereist echter het navigeren door het Franse banksysteem en kan strengere eisen met zich meebrengen voor niet-ingezetenen.

Aan de andere kant kan financiering vanuit jouw thuisland, vooral als je eigen vermogen hebt in een eigendom daar, eenvoudiger lijken, vooral met een banksysteem waar je bekend mee bent. Toch kan dit je blootstellen aan valutakoersrisico's als jouw inkomen of activa in een andere valuta dan de euro zijn. De keuze tussen deze financieringsopties hangt af van jouw financiële situatie, jouw comfortniveau met het Franse banksysteem en jouw tolerantie voor risico's met betrekking tot valutakoersen.

Niet-EU-burgers kunnen onroerend goed kopen in Frankrijk zonder significante beperkingen. Frankrijk maakt niet veel onderscheid tussen EU- en niet-EU-burgers wat betreft het wettelijke recht om onroerend goed te bezitten. Niet-EU-burgers kunnen echter vinden dat het verkrijgen van financiering iets ingewikkelder is en mogelijk aan strengere criteria moeten voldoen bij het aanvragen van een hypotheek. Bovendien zijn verblijfsrechten gescheiden van eigendomsrechten, dus het bezitten van onroerend goed in Frankrijk geeft je niet automatisch het recht om daar op lange termijn te wonen. Niet-EU-kopers moeten mogelijk een lang verblijfsvisum of verblijfsvergunning aanvragen als ze van plan zijn om langere tijd in Frankrijk te verblijven.

In Frankrijk speelt de notaris een unieke en cruciale rol in het proces van het kopen van onroerend goed, anders dan die van advocaten of juristen in veel andere landen. De notaris is een openbaar ambtenaar benoemd door het Franse Ministerie van Justitie, belast met het uitvoeren van handelingen in het belang van het publiek, waarbij hun belangrijkste rol is om ervoor te zorgen dat de onroerendgoedtransactie legitiem en bindend is. In tegenstelling tot advocaten of juristen die één partij vertegenwoordigen, treedt de notaris namens zowel de koper als de verkoper, evenals de staat, op en zorgt ervoor dat aan alle wettelijke vereisten wordt voldaan en belastingen en kosten correct worden berekend en betaald. De notaris voert ook zoekopdrachten uit om de juridische status van het onroerend goed te bevestigen, controleert of er nog openstaande vorderingen of pandrechten zijn en registreert de verkoop in het officiële Franse kadaster. Hun betrokkenheid is verplicht bij onroerendgoedtransacties in Frankrijk, waardoor beide partijen juridische zekerheid en bescherming krijgen.

De Franse erfrechtwetgeving kan een aanzienlijke invloed hebben op jouw aankoop, met name op hoe het onroerend goed zal worden verdeeld bij jouw overlijden. Frankrijk heeft strenge regels met betrekking tot de wettelijke erfopvolging, wat betekent dat een deel van jouw nalatenschap (inclusief onroerend goed in Frankrijk) bij wet wordt gereserveerd voor bepaalde erfgenamen, meestal jouw kinderen. Dit kan jouw vermogen om het eigendom vrijelijk te vermaken aan wie je maar wilt, beperken, in tegenstelling tot in veel common law-landen waar je vaak jouw nalatenschap aan iedereen kunt nalaten via een testament.

Voor niet-ingezetenen kan dit complicaties met zich meebrengen, vooral als dit in strijd is met de erfrechtwetten van hun thuisland. Echter, de EU Erfrechtverordening, die in augustus 2015 van kracht werd, stelt niet-ingezetenen in Frankrijk in staat om te kiezen voor de erfrechtwetgeving van hun nationaliteit die van toepassing is op hun nalatenschap in Frankrijk, in plaats van de Franse wet. Deze keuze moet expliciet worden gemaakt in een testament of een soortgelijk document. Het is cruciaal voor kopers van onroerend goed in Frankrijk om deze implicaties van de erfrechtwetgeving te overwegen en juridisch advies in te winnen om ervoor te zorgen dat hun nalatenschap wordt verdeeld volgens hun wensen.

De aanbetaling moet worden betaald wanneer het compromis de vente wordt ondertekend. Normaal gesproken is dit 10%, maar het kan minder zijn; het wordt betaald aan de makelaar als het bureau een financiële garantieverzekering heeft, anders aan de notaris. Als je dit bedrag niet kunt betalen op het moment van ondertekening van het initiële contract, moet je met de verkoper overeenstemmen over een andere datum. De volledige prijs moet op de rekening van de notaris staan tegen de tijd dat het definitieve contract wordt ondertekend.

Download nu gratis de volledige gids

Klaar om je droom van het bezitten van onroerend goed in Frankrijk werkelijkheid te laten worden? Onze uitgebreide gids, "Hoe Onroerend Goed te Kopen in Frankrijk", is jouw essentiële hulpbron om met vertrouwen door de Franse vastgoedmarkt te navigeren.

Vul het onderstaande formulier in en download nu jouw exemplaar.