Gids voor het kopen van vastgoed in Portugal als buitenlander

Vind uw huis in Portugal

Bem vindo a Portugal

Portugal bezet de westelijke strook van het Iberisch schiereiland - zijn klimaten strekken zich uit van het mistige noorden tot het zonverbrande zuiden, zijn cultuur omvat een grote dosis Moorse invloed, en zijn mensen spreken een taal die uit Latijn is afgeleid.

Veel kopers van vastgoed zijn het meest geïnteresseerd in de kust - van de Silver Coast ten noorden van Lissabon tot de populaire Algarve. Hoewel de Algarve vrij hoog ontwikkeld is met een aantal exclusieve resorts, golfbanen en grote hotels, zijn andere gebieden aan de kusten minder bebouwd en in sommige gevallen nog vrij wild. In het binnenland heeft Portugal een aantal prachtige landschappen, waaronder de ruige heuvels en het wijnland in het noorden, en zachtere heuvels in het zuiden, bezaaid met olijf- en vijgenbomen.

Portugal omvat ook twee eiland enclaves, Madeira en de Azoren, met hun eigen microklimaten en vrij verschillende vastgoedmarkten.

Welk deel van Portugal zou u kiezen voor het kopen van vastgoed?

Verschillende nationaliteiten hebben meestal een iets andere voorkeuren als het op vastgoed aankomt. Veel Britten kopen in de Algarve, hoewel er een grote minderheid koopt die voor rustieke woningen gaat. De fransen trekken vaak naar Porto, terwijl Duitse kopers sterk vertegenwoordigd zijn in Faro en Lissabon.

Chinese kopers zijn vooral geïnteresseerd in de ‘golden visa’-kans die Portugal biedt, die toegang geeft tot de EU. Portugal is de vijfde grootste bestemming voor Chinese kopers van vastgoed. Ze zijn goed voor 80% van de kopers die onder deze regeling vallen, en hebben gebruikelijk beheerde appartementen in Lissabon gekocht als pure investeringen. Russische kopers hebben daarentegen de neiging om naar Cascais en Estoril te kijken. Veel millennials verhuizen ook naar Lissabon, dat een bloeiende start-up scene heeft.

Koopgids voor Portugal vastgoed

Koop je nieuwe huis in Portugal als een local met hulp van onze gids. Het is een geweldig avontuur om met ons aan te gaan en nieuwe kanten van Portugal te ontdekken. Je kunt niet alles weten, maar het is altijd een goed idee om eerst onderzoek te doen voordat je erin duikt.

Geef je contactgegevens op zodat we je de gids kunnen sturen