Handleiding voor het kopen van vastgoed in Spanje als buitenlander

Spanje is een van de 28 landen die deel uitmaken van de Europese Unie, en een van de 19 landen die deel uitmaken van de eurozone. Met een grondgebied van 505.370 vierkante kilometer is Spanje het vierde grootste land op het Europese continent. Het is bovendien een van de meest bergachtige gebieden, met een gemiddelde hoogte van 650 meter boven de zeespiegel. Het land is verdeeld in het Spaanse vasteland, de Balearen (in de Middellandse Zee), de Canarische Eilanden (in de Atlantische Oceaan), en Ceuta en Melilla (in Noord-Afrika). Het grondgebied is verdeeld in een totaal van 17 autonome gemeenschappen, 50 provincies, twee autonome regio's (Ceuta en Melilla), en bevat een totale bevolking van bijna 46,5 miljoen inwoners, volgens de volkstelling van 2016.

Voor de buitenwereld zijn de twee mooiste kenmerken van Spanje de stranden en de hoeveelheid zon die het elk jaar ontvangt. Het land heeft meer dan 4.900 kilometer kustlijn, meer dan 2.500 zonuren per jaar en een mild klimaat gedurende het grootste deel van het jaar. De enige plekken in Spanje die elk jaar minder dan 2.000 uren zon te zien krijgen, evenals meer neerslag dan de rest van het land, zijn de Cantabrische kust en de bergachtige gebieden. Na Frankrijk en de VS is Spanje het derde meest bezochte land ter wereld, met 75,6 miljoen toeristen in 2016, volgens gegevens van de Wereldorganisatie voor toerisme. Toerisme vormt een belangrijk onderdeel van het Spaanse bbp (16%) en van de bouwsector (5,6%).

Koopgids voor Spaans vastgoed

Ontdek nieuwe mogelijkheden om vastgoed te kopen in Spanje. Wij zullen je door het proces begeleiden en je zal je droomhuis in Spanje vinden.

Download onze gratis vastgoedgids!

Geef je contactgegevens op zodat we je de gids kunnen sturen

Populaire steden in Spanje

Barcelona

Aangezien de Spaanse vastgoedmarkt een uitstekend potentieel voor winstgevendheid vertoont, voelen investeerders zich aangetrokken tot de lage rentetarieven en stabiele economie van Barcelona. Nieuwe woningen zijn de populairste investering en zullen naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018 ten minste 50% van de transacties blijven vertegenwoordigen. Investeer in vastgoed in Barcelona

Málaga

Wanneer u een huis in Málaga koopt, kunt u kiezen tussen prachtige villa's aan de kust, appartementen aan het strand of oudere appartementen in de oude stad. Het is een goed moment om vastgoed in Spanje te kopen. Na de vastgoedcrisis daalden de prijzen enorm en beginnen ze nu net weer te stijgen, waardoor er interessante investeringsmogelijkheden zijn - gebruik ze om snel rendement op je investering te krijgen. Hoe te kopen in Málaga

Alicante

Alicante is een mediterrane stad die een uitstekende levenskwaliteit biedt, vanwege het warme en zonnige klimaat, de betaalbare prijzen, de gastronomie en het winkelnetwerk. Met zowel een haven als een strand is het een zeer aantrekkelijke bestemming voor buitenlanders en investeerders die op zoek zijn naar goede koopmogelijkheden. Alicante is momenteel de vierde meest winstgevende stad in Spanje. Hoe te kopen in Alicante

De hoofdstad van Spanje

Als we het over Spanje hebben, denken we vooral aan Barcelona, Marbella of Alicante als de populairste toeristische bestemmingen. Er zijn echter meer locaties die de moeite waard zijn om te overwegen bij verhuizen of de aankoop van vastgoed, zoals Madrid. Madrid ligt in het hart van Spanje zonder directe toegang tot de zee, maar het heeft zowel toeristen als expats veel te bieden. Madrid is het achtste financiële centrum van Europa (na Londen, Frankfurt, Luxemburg, Parijs, Hamburg, Dublin en München). Er wordt gezegd dat het mogelijk het belangrijkste Europese financiele centrum kan worden na Brexit. Ook Madrid is goedkoper dan Barcelona, San Sebastián en Vitoria en beschikt over echte parels als het aankomt op wonen en vastgoed. Consumptieprijzen in Madrid zijn 3,33% lager dan in Barcelona, en in 2018 zijn er 17 Michelin-sterrenrestaurants in Madrid. Wat betreft vastgoed aankoopmogelijkheden in Madrid, raden we aan om te kijken naar nieuwbouwhuizen (nieuwe constructies zijn ~ 28% toegenomen in de afgelopen jaren) - het wordt echt betaalbaar om een huis in Madrid te kopen.

Meer informatie over Madrid Bekijk alle appartementen in Madrid

Veel gestelde vragen over de aankoop van vastgoed in Spanje

Kan ik als buitenlander vastgoed in Spanje kopen? Zijn er beperkingen en wat is vereist?
Er zijn geen beperkingen voor niet-inwoners om vastgoed te kopen in Spanje. U hoeft alleen alle documenten te laten vertalen voor de notaris, het kadaster en de bank. Bovendien moet je een NIE (persoonlijk identificatienummer) verkrijgen om de deal te sluiten. Het goede nieuws is dat je een verblijfsstatus kunt krijgen als je een huis of meerdere huizen koopt ter waarde van 500K €.
Is het mogelijk om een huis te kopen met een budget van 50 000 euro? In welke regio's zou dit mogelijk zijn?
Je kunt kleine appartementen in toeristische gebieden vinden, maar controleer alles twee keer om zeker te zijn dat je krijgt waar je voor betaalt. Omdat de huizenprijzen in Barcelona behoorlijk hoog zijn, kun je in andere kuststeden zoals Almeria, sommige delen van Alicante en Murcia, Castilië en Aragon zoeken. Goedkopere huizen zijn te vinden in het binnenland, zoals in Toledo, Albacete of Cáceres.
Ik koop een huis voor mijn kinderen zodat zij naar de tennisschool kunnen gaan, welk gebied moet ik overwegen?
Het Levante-gebied staat bekend om zijn tennisscholen, net als Barcelona, Valencia en de Balearen. Er zijn tal van academies en faciliteiten om te oefenen. In het geval dat u zoekt naar een huis met toegang tot tennisbanen zijn er ook verschillende opties. We raden je echter aan eerst de regio's te bezoeken en de scholen daar eerst te bekijken voordat je er een huis koopt.
Is het waar dat eigendomsschulden worden overgedragen aan de nieuwe eigenaar?
Dat klopt: schulden worden geassocieerd met het vastgoed. Het is dus van cruciaal belang om het kadaster te raadplegen voordat u het koopcontract ondertekent, zodat u geen schulden van de vorige huiseigenaar erft. Voor ongeveer 20-30 € je kunt een kadaster doorzoeken en informatie krijgen over eventuele juridische problemen van het huis. U kunt ook een advocaat inhuren om alles voor u te regelen.