Vastgoed vinden in Spanje

Wat is de beste manier om een gewenst huis te vinden?

De zoektocht naar een huis in Spanje kan worden gedelegeerd naar een makelaarskantoor. Zij zijn dan verantwoordelijk voor het herzien van de woningen die zij te koop hebben staan, en het selecteren en presenteren van de woningen die passen bij wat de koper zoekt zodat zij een uiteindelijke beslissing kunnen nemen. Dezelfde koper kan ook zijn eigen zoektocht uitvoeren via Properstar.nl.

Er zijn ook veel eigenaren van onroerend goed die beslissen om van makelaarskantoren af te zien en hun pand op deze sites zelf te vermelden. In die gevallen moet de buitenlandse koper rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar om te informeren naar het pand, een bezichtiging te regelen en te beginnen met prijsonderhandelingen.

Om de communicatie met buitenlandse kopers te faciliteren, beschrijft de advertentie meestal of de verkoper meer dan één taal spreekt en hoe er contact kan worden opgenomen met de verkopende partij. Als u liever via de website communiceert, geeft elke advertentie de mogelijkheid om een bericht te verzenden naar de eigenaar of de makelaar die de verkoop van het pand beheert. Geïnteresseerde leveranciers hebben de neiging om de telefoon met gemak te beantwoorden en zullen gewoonlijk niet meer dan één dag nodig hebben om te reageren op de berichten die via dergelijke portals worden ontvangen.

Koopgids voor Spaans vastgoed

Ontdek nieuwe mogelijkheden om vastgoed te kopen in Spanje. Wij zullen je door het proces begeleiden en je zal je droomhuis in Spanje vinden.

Download onze gratis vastgoedgids!

Geef je contactgegevens op zodat we je de gids kunnen sturen

Aandacht voor de details van de accommodatie is een must

canary islands1. Het volledige adres van de accommodatie. Hierdoor kan de potentiële koper precies weten waar de woning zich bevindt om de nabijheid van wegen, vervoermiddelen, winkels, ziekenhuizen en andere voorzieningen in de omgeving te peilen.

  1. Een volledige beschrijving van het pand. De advertentie moet onder meer vermelden: het aantal kamers dat het huis heeft (alsmede de grootte in vierkante meters); of het centrale of zoneverwarming heeft (evenals welk type verwarming het is) en/of airconditioning; de materialen waarvan de deuren, ramen, vloeren en jaloezieën zijn gemaakt; het type kachel (gas, inductie, elektrisch); het aantal terrassen en balkons; de vierkante meters aan tuin; en of er parkeerplaatsen of opslagruimten bij de prijs zijn inbegrepen. Bovendien moet in een appartementsadvertentie worden vermeld of deze op de straat of binnenplaats uitkijkt, de verdieping van het gebouw waar het zich in bevindt, en of het appartementencomplex een lift heeft.

  2. De prijs. Voor nieuwbouw wordt aanbevolen om de gemiddelde prijs per vierkante meter van de provincie waar de woning zich bevindt te gebruiken als referentie. In elk geval, hoe beter de gemeenschap in het gebied en hoe beter de kwaliteit van het huis is, hoe hoger de prijs.

  3. Gemeenschapsvergoedingen en andere belastingen. Weten hoeveel gemeenschapskosten en belastingen zoals het IBI zullen zijn, kan kopers later veel verrassingen besparen.

  4. Beschikbaarheid. Dat wil zeggen, wanneer het huis zal worden overgedragen. Dit is belangrijk om te weten als aankoop dringend is.

  5. Leeftijd. In het geval van een tweedehands huis, moet u de ouderdom van het gebouw kennen, de verbouwingen die tot nu toe zijn gedaan en de huidige staat van gemeenschappelijke installaties (de fundering van het gebouw, loodgieterij, gevel, enz.).

  6. Energiecertificering. Het is belangrijk om te weten of de verkoper al de energiecertificering voor het pand heeft verkregen, omdat dit als een essentieel document zal dienen voor de verlening van de openbare akte. Dit is een uitgave die moet worden betaald door de eigenaar.